Ιατρική Κατάρτιση

Το δυναμικό του κέντρου μας έχει λάβει την απαραίτητη κατάρτιση και εξειδίκευση, ώστε να είναι πάντα σε θέση να εξυπηρετεί με συνέπεια και πληρότητα τους εξεταζόμενους

Επαγγελματισμός

Στόχος μας, η άριστη εξυπηρέτησή σας και η κάλυψη του συνόλου των εξετάσεων με τις πιο αξιόπιστες μεθοδολογίες.

Ταμεία

Είμαστε συμβεβλημένοι με δημόσια ταμεία και ιδιωτικές ασφάλειες. Για οποιαδήποτε ερώτηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τεχνολογία

Το κέντρο μας είναι εξοπλισμένο με ό,τι τελειότερο διαθέτει η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία.

FAQ

Συχνές ερωτήσεις

Σας ενημερώνουμε ότι κέντρ μας εκτελείται η εξέταση Μοριακής ανίχνευσης RNA SARS-CoV-2 (COVID-19)  για την ανίχνευση της νόσου του Κορονοϊού 2019-nCoV. Ο μοριακός έλεγχος Real Time PCR για τον νέο Κορονοϊό 2019-nCoV είναι η μόνη ενδεδειγμένη μέθοδο για την ανίχνευση του.

Η γενική αίματος περιλαμβάνει τη μέτρηση του αιματοκρίτη, της αιμοσφαιρίνης, των ερυθροκυτταρικών δεικτών, των ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων, του τύπου των λευκών αιμοσφαιρίων, των αιμοπεταλίων και κάποιων παραμέτρων των αιμοπεταλίων.

Η αιμοληψία για τις συνηθισμένες βιοχημικές εξετάσεις (σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, σίδηρος κλπ) καλό είναι να γίνεται πρωινές ώρες, ώστε να είναι ο εξεταζόμενος νηστικός τουλάχιστον 12 ώρες. Επίσης κάποιες εξετάσεις επηρεάζονται από την ώρα της ημέρας όπως π.χ. ο σίδηρος. Οι υπόλοιπες εξετάσεις μπορούν να γίνουν όσο το εργαστήριο είναι ανοιχτό.

Είναι απαραίτητο να τηρήσουμε νηστεία 10 – 12 ώρες από τροφή (και χυμούς, καφέ, μαστίχες, καραμέλες), πριν την αιμοληψία. Καλό είναι να υπάρχει αποχή από αλκοόλ 2-3 ημέρες.

Καθώς για τη δημιουργία εικόνων χρησιμοποιούνται υψίσυχνα ηχητικά κύματα και όχι ιοντίζουσα ακτινοβολία, οι υπέρηχοι αποτελούν μία απόλυτα ασφαλή απεικονιστική μέθοδο, χωρίς να υπάρχουν γνωστές σημαντικές παρενέργειες από τη χρήση υπερήχων σε συστήματα ιατρικής απεικόνισης. Εξάλλου αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι υπέρηχοι χρησιμοποιούνται κατά κόρον για τον έλεγχο εγκύων γυναικών και των εμβρύων που αυτές κυοφορούν.

Για τις περισσότερες εξετάσεις υπερήχων δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Ωστόσο για κάποιες ειδικές εξετάσεις μπορεί να χρειαστεί είτε να είστε νηστικοί για τις 6 τελευταίες ώρες τουλάχιστον, είτε να καταναλώσετε 6 – 8 ποτήρια νερό για την καλή πλήρωση της ουροδόχου κύστης, είτε και να προβείτε σε ειδική δίαιτα χαμηλού υπολείμματος για 3 ημέρες πριν από την εξέταση.

Γενικά χρήσιμο είναι να φορέσετε άνετα ρούχα και κοσμήματα που να αφαιρούνται εύκολα, καθώς πρέπει να υπάρχει εύκολη και άμεση πρόσβαση στην υπό εξέταση περιοχή.

Απαραίτητο είναι να έχετε μαζί σας προγενέστερη συναφή απεικονιστική εξέταση (εφόσον υπάρχει), ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση των αποτελεσμάτων μεταξύ των εξετάσεων για την ακριβέστερη αξιολόγηση τους.

Καταρράκτης είναι η θόλωση του φυσικού φακού του ματιού. Συμβαίνει συνήθως σε ηλικιωμένα άτομα, εξελίσσεται σταδιακά και αποτελεί την κυριότερη αιτία μείωσης της όρασης σε προχωρημένες ηλικίες.

Γλαύκωμα είναι η πάθηση του οφθαλμού που χαρακτηρίζεται από την προοδευτική καταστροφή του οπτικού νεύρου. To γλαύκωμα προκαλείται όταν το υγρό που κυκλοφορεί μέσα στο μάτι -υδατοειδές υγρό όπως αποκαλείται – συσσωρεύεται λόγω κακής αποχέτευσης του, με αποτέλεσμα την αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης. Η υψηλή πίεση μέσα στο μάτι πιέζει τα αγγεία που τρέφουν το οπτικό νεύρο του ματιού με αποτέλεσμα να προκαλούνται σημαντικές αλλοιώσεις στην όραση. Εάν η ενδοφθάλμια πίεση παραμείνει πολύ υψηλή, για μεγάλο χρονικό διάστημα, περισσότερα νευρικά κύτταρα καταστρέφονται και το οπτικό πεδίο περιορίζεται. Εάν η κατάσταση αυτή δεν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη τύφλωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Για νεότερα που αφορούν το Διαγνωστικό Κέντρο και τις υπηρεσίας μας