Ψηφιακή κεφαλομετρική ακτινογραφία

Home / Ψηφιακή κεφαλομετρική ακτινογραφία

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Κεφαλομετρικές ακτινογραφίες

Οι κεφαλομετρικές ακτινογραφίες αποτελούν σημαντικό βοήθημα για τους ορθοδοντικούς και τους γναθοχειρουργούς γιατί αφ΄ενός μπορούν να εκτιμήσουν τις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων σκελετικών στοιχείων του κρανίου, να διαγνώσουν και να μελετήσουν τις διάφορες οδοντικές ή σκελετικές ανωμαλίες αλλά ακόμη μπορούν να συγκρίνουν κεφαλομετρικές ακτινογραφίες που πάρθηκαν σε διαφορετικές στιγμές και να βγάλουν συμπεράσματα για την ανάπτυξη του προσωπικού κρανίου ή το αποτέλεσμα μιας θεραπείας.

—————————————————————————————-

Το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Καματερού διαθέτει τον καινούριο ψηφιακό ορθοπαντογράφο Carestream Dental CS8100SC υπερσύγχρονης τεχνολογίας, λαμβάνονται αξιόπιστες, υψηλής ποιότητας και ευκρίνειας εικόνες με τη μικρότερη δυνατή ακτινοβολία, αβλαβή ακόμη και για παιδιά.

—————————————————————————————-

Η πανοραμική ακτινογραφία δοντιών είναι μια ακτινολογική εξέταση πουαποτελεί βασικό διαγνωστικό «εργαλείο» της καθημερινής πράξης του οδοντιάτρου. Παρέχει στον οδοντίατρο συνολική ακτινογραφική εικόνα του στόματος του ασθενούς.

—————————————————————————————-

Η εξέταση διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα κατά την οποία ο ασθενής πρέπει να παραμείνει ακίνητος και είναι ασφαλής και ανώδυνη.

-Ψηφιακή Πανοραμική

-Ψηφιακή Κεφαλομετρική

-Κροταφογναθικής Διάρθρωσης

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

– Γιατί μπορούμε να έχουμε εικόνα από το σύνολο των δοντιών, τις ρίζες τους και τη σχέση που έχει αναπτυχθεί με τα υπόλοιπα ανατομικά στοιχεία της στοματικής κοιλότητας.

– Γιατί δείχνει τις παλαιότερες οδοντιατρικές εργασίες που έχουν γίνει, όπως είναι τα σφραγίσματα και οι απονευρώσεις.

-Γιατί μπορεί να σχηματιστεί ακριβή άποψη για την πρόοδο των μόνιμων δοντιών σε παιδιά και την ανάπτυξη τους κάτω από τα νεογιλά, ώστε να μεριμνήσει για την πρόληψη οποιουδήποτε προβλήματος.

-Γιατί παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για το σχεδιασμό της θεραπείας για ολικές και μερικές οδοντοστοιχίες, εκχυλίσματα και εμφυτεύματα.

-Γιατί μπορεί να αποκαλύψει οδοντικά και ιατρικά προβλήματα όπως:

  • Προχωρημένη περιοδοντική νόσο
  • Κύστες στα οστά των γνάθων
  • Ογκους γνάθων και καρκίνου του στόματος
  • Διαταραχές των γνάθων (επίσης γνωστές ως διαταραχές του κροταφογναθικού αρθρώματος ή του TMJ)
  • Ιγμορίτιδα· Φλεγμονές ρίζας δοντιών
  • Ύπαρξη έγκλειστων δοντιών

-Εξυπνος αλγόριθμος Tomosharp που ανιχνεύει την πιο εστιασμένη τομή και το κατάλληλο βάθος ανεξάρτητα από την ανατομία του ασθενή .Το αποτέλεσμα είναι πεντακάθαρη πανοραμική ακτινογραφία.

-Πλήθος φίλτρων επεξεργασίας εικόνας CS ADAPT.

-Ιδιαίτερα χαμηλή δόση λόγω της λεπτής δέσμης και των δυο ειδικών διαφραγμάτων.