Αφορδακού Γ. Δέσποινα

Μικροβιολόγος - Βιοπαθολόγος

Απόφοιτη της Ιατρικής Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η κα Αφορδακού άσκησε υπηρεσία υπαίθρου στο Ορχομενό Βοιωτίας το 2001 και ως το 2003 ενώ το ίδιο έτος ξεκίνησε την ειδικότητα της Βιοπαθολογίας-Μικροβιολογίας στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Παράλληλα, ακολούθησε ένα έτος Παθολογίας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο μέχρι την ολοκλήρωση της ειδικότητάς της το 2008 κατακτώντας τον τίτλο της ειδικότητας της Βιοπαθολόγου.

Στις αρχές του 2009 ξεκίνησε η συνεργασία της κα Αφορδακού ως Επιμελήτρια και Υπεύθυνη Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Ιασώ General έως το Νοέμβριο του 2011 ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα υπήρξε επίσης  Υπεύθυνη εργαστηρίου στο Διαγνωστικό κέντρο Λάμδα Λεκατσά. Από τον Οκτώβριο του 2010 και ως τον Δεκέμβριο 2017 υπήρξε μόνιμη ιατρός Επιμελήτρια Α στη ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ καθώς και στα κεντρικά εργαστήρια της Βιοιατρικής Αθηνών. Το διάστημα 2012-2016 υπήρξε επιστημονικά Υπεύθυνη στο Διαγνωστικό κέντρο CG CYTOGENOMICS και παράλληλα δημιούργησε και έθεσε σε λειτουργία το Μικροβιολογικό τμήμα του Διαγνωστικού κέντρου Ακτινοδιάγνωση Σαμαράς.

Το 2015 δημιούργησε το δικό της Διαγνωστικό εργαστήριο στην περιοχή του Καματερού, πόλη που γεννήθηκε και διαμένει,  και ασχολείται έκτοτε με την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων παίδων και ενηλίκων. Το 2018 προχώρησε στην δημιουργία του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ σε συνεργασία με τον Οφθαλμίατρο κ. Αφορδακό Μιχαήλ  που στεγάζεται στην οδό Λ. Φυλής 52, Καματερό.

Η κα Αφορδακού διατηρεί συνεργασία επιστημονικού ενδιαφέροντος με το Βιοχημικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και διαθέτει πλούσιο επιστημονικό έργο λόγω της ειδικότητας της αλλά λόγω των αυξημένων υπευθυνοτήτων της απαιτούν συνεχή επιστημονική εκπαίδευση. Αποτελεί τακτικό μέλος ελληνικών, ευρωπαϊκών επιστημονικών εταιρειών και περιοδικών.